ápr
25

Jeanette Uldall dán festőművésznő partnerével - Arnold Krøigaard-dal - bérel egy hangulatos és nagyon színes (ami nagy szó a skandináv dizájnban) lakást Koppenhága szívében.  A 90 négyzetméteres lakást a 60-as években építették. Jeanette szinte mindent használtan vásárol, imádja a bolhapiacokat és a koppenhágai "turkálókat". Partnerével, Arnolddal is egy bolhapiacon találkoztak. Festőművész, tanít és éppen most művészet terapeutának tanul. 

A konyha tipikusan a 60-as évekre emlékezet, hosszú és keskeny. Nem is férne bele egy normál méretű étkezőasztal, a párnak viszont szerencséje volt, mert az egyik barátjuk virágkötő és ezt a fehér asztalt leselejtezte az üzletéből. Nekik tökéletesen megfelel a konyhában, mint étkezőasztal. A padot Jeanette bátyja készítette. Az asztal feletti lámpát pedig az IKEÁ-ban vásárolták. 

A hálószoba lila ágytakarója - szerintem nagyon jól mutat - egy bornholmi bolhapiacról származik, a tibeti nyakláncokkal díszített fogas is. 

Festményei is helyet kapnak a lakás különböző pontján, sokszor hazahozza műterméből őket és kipróbálja, hogy hogyan mutatnak a bútoraival, próbál összhangot teremteni. Otthonuk berendezése éppen olyan színes, mint festményei.

 

A tengerparton uszadékfát is szokott gyűjteni a művésznő, az egyik ilyen darab helyet kapott a nappliban. Szintén a nappaliban található könyvespolcnak is története van. Jeanette nagyszülei boltjában az eladó harisnyák kerültek fel rá. Miután bezárt a bolt, méltó helyet kapott Jeanette és Arnold lakásában. Nemcsak jól néz ki, hanem a könyvek is könnyebben kategorizálhatók ezen a módon. 

Forrás: Boligliv

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skandinav-dizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr257398044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása