nov
29

Egy dán építészházaspár - Sofie Ladefoged és Mikkel Schlesinger - 1966-ban épített háza kapta meg az "év háza" címet. Amikor legelőször meglátták ezt az épületet szerelembe estek vele. Sőt, egyre jobban szeretik ezt a különleges házat, aminek az előző tulajdonosa is imádta és meg is siratta, amikor Sofie-nak át kellett adnia a kulcsokat.

Az biztos, hogy jó kezekbe került a ház, egy harmonikus életet élő dán család él benne, akik szeretik a nagy egybefüggő tereket, ahol mindenkinek megvan a saját mozgástere.

A berendezés alkalmazkodott a 60-as évek stílusához és erősen minimalista, amint az látható a nagy nappliban is. Sofie szerint a gyerekek egyébként is a padlón szeretnek tartózkodni a legtöbbet. A ház érdekessége még, hogy sok szinteltolás van benne. Sofie Ladefoged figyelembe vette az apró részleteket is a ház berendezésénél, pl. a nappaliban található dohányzóasztalt Isam Noguchi tervezte a Vitranak 1944-ben, a lámpát a finn Secto Design nevű cég készítette. A szoba falát borító szép fotót pedig Sofie bátyja, Simon Ladefoged fotós keze munkáját dicséri.

A ház pincéjében egy hatalmas műhelyt rendeztek be maguknak, ahol mindketten elférnek. A gyerekszoba is szintén a skandináv egyszerűséget tükrözi, de közben minden funkciójának megfelel.

d1.jpgd2.jpgd4.jpgd3.jpgd5.jpgd4_1.jpgd10.jpgd9.jpgd8.jpgd11.jpgd12.jpgd6.jpgd7.jpg

Forrás és képek: Bo Bedre

A bejegyzés trackback címe:

https://skandinav-dizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr55667932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2013.12.01. 10:37:28

Olyannyira minimalista, hogy már-már az az érzése az embernek, még folyamatban van a költözködés. A gyerekszoba vagány, de picit sokat áldoztak a dizájn oltárán szerintem. Amúgy a ház tényleg elképesztő, szó nélkül vállalnám, de szerintem a környezete, a kialakítása sokkal többre hivatotta.

okoskata0001 2013.12.01. 11:04:52

lenyűgöző ház. a berendezés is rendben van, bár a nappaliból nekem hiányzik egy pihepuha szőnyeg, de ezt leszámítva zseniális..

Skandináv Dizájn 2013.12.03. 21:46:10

@okoskata0001: Egyetértek, én is imádom a szőnyegeket és nekem is hiányzik ebből a szép házból.

Skandináv Dizájn 2013.12.03. 21:47:01

@Lenina Huxley: Én is vállalnám :) A gyerekszoba a kedvencem nekem is, a fiam is örülne neki szerintem.
süti beállítások módosítása