feb
2

svéd ház

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy igazi svéd családi házba kalauzollak el ma benneteket Helsingborgba, Svédországba, ahol Johanna Gartmyr, designer és férje Andreas él két gyermekükkel - az 5 éves Lilloval és a másfél éves Elsával. Igazából a családi házukat még nem újították fel teljesen, de nem is szeretnének stresszelni nagyon rajta. Így is szép eredményeket értek már el.

svéd házak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 éve vásárolták meg a házat és Johanna bevallotta, hogy nem volt szerelem első látásra. Csúnya volt a tapéta és műanyagpadló borította az egész házat, de férjével együtt látták a benne rejlő lehetőséget. A svéd család nagyon kedveli a retró stílust, különösen az 50-60-as éveket. A legtöbb bútordarabot, kiegészítőt bolhapiacon vásárolták. Inspirációt pedig különböző területekről gyüjt Johanna: legyen az blog, magazin, barátok, bolhapiac.

svéd lakberendezés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A házat folyamatosan renoválják, átalakítják és ez azzal is együtt jár, hogy kicsit mindenütt a befejezetlenséget érezhetjük, bár Johanna és Andreas inkább ezt az utat választotta a stresszes házfelújítás helyett.

svéd házak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rengeteg régi kép díszíti a ház falait, a régi emlékek fontosak számukra és nagyon jól mutatnak. A gyerekek legtöbb játéka használt, amit, ha megunnak, akkor visszaviszik az üzletbe, ahol vásárolták. Ez tulajdonképpen az újrafelhasználás - a recycling - lényege.

svéd lakberendezés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egész házat fehér falak borítják, viszont a sok színes kiegészítő teszi igazán izgalmassá. Johanna kedvenc pontja a házban a szürke gyapjúülőgarnitúra, ahol gyakran üldögél férjével esténként, amikor a lányok már elaludtak.

svéd dizájn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kert is nagyon fontos szerepet játszik a svéd család életében, igazából a ház kiegészítése nyáron, amikor mindenki kint van a szabadban. A skandinávok a hosszú, hideg tél után nagyon értékelik a kellemes, rövid nyarat.

svéd design

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johanna és Andreas háza nem tökéletes és nincs állandóan rend benne, de számukra fontos, hogy jó hangulatban és relaxáltan teljenek a napjaik és ne állandóan takarítással és pakolászással foglalkozzanak.

 Forrás - képek:designmom

A bejegyzés trackback címe:

https://skandinav-dizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr364053701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása