feb
22

Marimekko egy híres finn designcég, amelyet Helsinkiben alapítottak 1949-ben. Igazi merész mintájú termékekkel állt elő Viljo Ratia és felesége Armi. Az első Marimekko ruhakollekciót Riitta Immonen tervezte, amelyet 1951-ben mutattak be. A rákövetkező évben már meg is nyitották Finnországban az első Marimekko üzletet.

A ruházat és a táskák mellett természetesen megtalálhatók különböző lakberendezési kiegészítők is pl. szebbnél-szebb konyhai felszerelések, asztalterítők, ágyneműk, vagy fürdőszobai textilek. A minta és szín továbbra is merész, de pont ezért szeretjük. Talán nem véletlen, hiszen a messzi északon mindig mosolyt csal az ember arcára, ha ránéz egy színes Marimekko bögrére vagy párnára, még a zord, hideg télen is.

A Marimekko ruhák szintén színesek és minden korcsoport számára eléhetőek, kicsit magasabb árkategória jellemzi őket, de ez a minőségben is megmutatkozik természetesen.

Sajnos magyarországi üzletük nincs, a legközelebbi Grazban található, viszont Marimekko textíliákat a Scandesign is forgalmaz.

Ilyen és ehhez hasonló vidám és színes Marimekko termékeket vásárolhatunk:

 

 

 

 

 

 

 

A ruhák is jól tükrözik ezt a stílust:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek forrása Marimekko

A bejegyzés trackback címe:

https://skandinav-dizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr324173273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása