ápr
11

Mindig is szerettem a kultúrák keveredését, ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy több mint 10 éve már külföldön élek. Ezért is tetszett meg ennyire Jette Svane grafikus dizájner 96 négyzetméteres koppenhágai lakása, ahol 2 kamasz gyermekével él; a 17 éves Nannával és a 15 éves Roberttel.

Jette álma mindig az volt, hogy Párizsban fog élni és szerencséjére Nansensgade környéke, ahol laknak, tényleg párizsi hangulatot áraszt. Hangulatos kávézók minden sarkon, még a házuk kapuja is francia hatást kelt. 

A család nagyon szeret utazni, jártak már Indiában is, ahol fiát Robertet szőke, göndör haja miatt a helyiek kis Buddhának nevezték. Ezért is hoztak magukkal egy Buddha szobrot Indiából, ami nagyon jól beleillik a lakás eklektikus hangulatába és nagyon jól mutat a nappali ruszikus fehér fapadlóján.

 

Az egész lakás berendezés eklektikus, Jettét a mindennapok inspirálják, a színkombinációk, a fények, minden amit meglát, azt felhasználja munkájában és a lakberendezésben is. Jó példa erre az étkező, ahol van IKEÁ-s lámpa, a nagyszülőktól örökölt székek és egy rusztikus asztal a House Doctortól. 

A hálószobák nyugalmat árasztanak, visszafogott színek jellemzik, de a rusztikus hangulat ott is jellemző.

A komódot egy bolhapiacon szerezte be, a felette függő kép pedig Sikker Hansen munkáját dicséri. 

Jette minden "kincset" összegyűjt és egy szép napon azok is a lakás díszévé válnak.

Jette lány Nanna is szeret gyűjtögetni a bolhapiacokon, a szoba falát díszítő szobrot is ott találta. 


Jette és családja

Forrás: BoligLiv

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skandinav-dizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr567357776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása