jún
5

A dánok, és általában a skandinávok szeretik a puritán, de ötletes dolgokat. Jó példa erre Tine Studstrup és Anders Hassing nyaralója Dániából.  Ez a helyes kis nyaraló egy 55 négyzetméteres modul ház, ami teljesen megfelel a házaspárnak és 3 gyermeküknek. Puritán, de azért minden fontos berendezési tárgy megtalálható benne (mosógép, mosogatógép stb). Minden szobából egy üvegajtó vezet ki a teraszra. Természetesen egy Alvar Alto asztal is megfér a hálószobában berendezett mini irodában.

Nekem egyetlen negatívum a fürdőszoba. Árulja el valaki nekem, hogy a dánok miért nem szeretik a "normál" zuhanyzókat, amiket Európa más országaiban használnak és ahol a víz nem teríti be az egész fürdőszobát. Tudom, tudom. Ahány ház, annyi szokás, de ezt nem tudom megszokni. 

 

 

Forrás: BoligLiv

A bejegyzés trackback címe:

https://skandinav-dizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr297521466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2015.06.06. 16:33:32

Fürdőszoba. Szokások, úgy ismeri. Ha az enyém lenne, biztosan leragasztanék egy valami élcsempét, ami megtartja a zuhanyfüggöny alját. Ha belegondolsz, Magyarországon is van olyan, amit nem értek. A fürdőkádak lábakon vannak berakva, és „jobb helyeken” a kádat borító csempében van bemélyedés, hogy közelebb tudjál állni, mikor betornászod magad a hatvan centi magas kádba. Pedig egyszerű, lábakat ki, a kád purhabon „áll”, és máris csak negyven centi magas, de rajtam kívül még nem láttam másnál ezt a megoldást. 12 éve tönkrement az egyik térdem, de ezt az alacsony kádat még mindig tudom használni, kifele sem „lelépni” kell valahonnan. Egyébként tök jó kis ház.
Sztorí. Az unokatesóm, mikor elmesélte a kollégáinak, hogy van egy negyven négyzetméteres „házam” Balatonon, amiben van előszoba, konyha, étkező, két szoba és két fürdőszoba, egyszerűen kiröhögték. Pedig de. Persze, semmi sem nagy, de ez csak egy nyaraló, és, ha egy baráti család elfér a 12 nm-e szobában (négy fekhely), és akkor megy pisilni, amikor akar, egész jól el lehet férni. A konyhán még senkivel nem vesztem össze. Ráadásul minden helyiségnek van ablaka!

RonIQa 2015.06.07. 08:37:06

Zuhanymeglátás jogos. Különösen az elektromos árammal müködő mosógép "jelenléte" zavar.

Van egy haverom, villany nélküli telkén felhúzott, vályogból, meg bontott anyagból készült, kemencével fűthető nyaralójában állóbicajjal lehet hajtani a "mosógépet" és kézi pumpával megy fel a víz a napenergiával működő fekete hordóba, amiből zuhanyozni lehet.

Nagyon hangulatos és kényelmes pecó.
süti beállítások módosítása